#SoulfoodRadioOnline: Israel Nash & The Barr Brothers

NPR heeft al en tijdje de rubriek Heavy Rotation – nummers die nieuw zijn en nu al grijsgedraaid worden. Een van die nummers is – hoe toepasselijk – Rain Plans van Israel Nash. Americana op zijn best en iemand die ik in de gaten ga houden. Daarmee hoop ik niemand te beledigen (als blijkt dat-ie al jaren aan de weg timmert). Ik loop nog wel eens hopeloos achter met dingen. Maar wat is dit prachtige melancholische muziek die je keihard moet horen met koptelefoon en biertje. Voor het betere vrijdamiddaggevoel.

En als we dan toch bezig zijn, de rauwe blues van The Barr Brothers met Half Crazy. Dit is wat ‘we’ in Zwolle diepe ballen blues noemden. Maar dan komt het uit Montreal. Wat een fan-tas-ti-sche muziek. Gewoon even je kop dicht houden en luisteren. Of met ontbloot bovenlichaam heel hard gaan schreeuwen. Alles daartussen en u heeft er geen kloot van begrepen.

Israel Nash, Rain Plans

 

The Barr Brothers, Half Crazy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.