SoulFoodRadioOnline: Beck en Night Moves

Beck komt met een nieuwe plaat, meldt SPIN, maar hij maakt eerst een zijstapje: een eerbetoon aan de mij volstrekt onbekende, Braziliaanse componist Caetano Veloso (schande?). Beck heeft een zeer dromerig nummer opgenomen. Zo verschrikkelijk ruim opgezet, dat je er bijna pleinvrees van krijgt. Ik kan me geen studio voorstellen die groot genoeg was om de cover van Michelangelo Antonioni op te nemen. De instrumenten staan op tientallen, zo niet honderden meters uit elkaar (lijkt). Beck droomt wat door de ruimte, alleen zijn gitaar is, net als zijn stem, te horen. Ik ben er erg van onder de indruk – reden om het te delen.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/59884589″ iframe=”true” /]

*

En: een bonustrack van Night Moves – qua sfeer benadert het heel dicht de cover van Beck. Heerlijke psychedelische rock. Puik werk van een band zo nieuw voor mij, dat ze (nog) niet in Spotify te vinden zijn (exclusief dus). Ik houd er wel van: ongegeneerd freaken in de eindeloze ruimte. Night Moves structureert die ‘freak’ overigens wel. Ik ben heel erg benieuw hoe dit live overeind blijft; het voelt alsof de nummers net zo makkelijk (en mooi) akoestisch zijn te spelen. Vandaar de bonustrack. De bandnaam, Night Moves is trouwens ook een nummer van Bob Seger – en die kennen we nog bij SoulfoodRadioOnline.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.