Hypermobiele radio – kan dat?

Kan je radio maken met alleen maar een smartphone? En dan ook echt alles: van idee tot (en met) de uitzending? Ik onderzocht eerder die vraag, maar kwam er na een paar posts niet echt meer uit. Ik miste toen de praktijk om de ideeën in uit te voeren. Vanavond ga ik een nieuwe poging wagen en bezoek ik een extra raadsvergadering in Leiden. Daar blunderden ambtenaren van Financien een tekort van zes miljoen euro bij elkaar en blijkt die financiële huishouding van de gemeente onderwerp van diverse onderzoeken. Daar moet van oppositiepartijen PvdA en GroenLinks en ChirstenUnie nu nog een onderzoek bij.

Enfin, dat is achtergrond die we prima met de mobiel kunnen uitzoeken en uitwerken. Ik memoreerde al eerder dat geluid ook voor een mobiele telefoon helemaal geen probleem hoeft te zijn. Monteren op de telefoon is lastiger. Maar met enige improvisatie lukt ook dat. Hoop ik. Voor fotografie en video zijn talloze oplossingen. Ook crossmediaal kan de smartphone-gebruiker aardig uit de voeten. Er zijn zelfs oplossingen die gemaakte producten kunnen publiceren: WordPress en Tumblr zijn prima via mobiele telefoons te vullen en onderhouden. En eenmaal op zo’n platform geplaatst is het voor de redacteur van dienst in de studio een kleine moeite om het er voor de uitzending van af te plukken om te gebruiken. Voor alle invallen gebruik ik liefst een schrift met harde kaft. Maar wie echt alle inkt wil afzweren, kan dat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.