#LeidenLokaal: Drie keer nieuws

Was de bultrug Johanna gisteren nog reden voor commotie, vandaag staat ze pontificaal op de voorpagina van het Leidsch Dagblad. En terecht. Als het beest dat Nederland verlamt niet eens in de krant van de plaats mag waar het volledig wordt ontleed, moeten we misschien besluiten de journalistiek maar helemaal af te schaffen.

Vandaag kroop een ander verhaal, ook op de voorpagina, naast dat van Johanna: 79 LUMC’ers verdienden meer dan de Balkenende-norm. Een mooi voorbeeld van een vertalertje; hoe kan ik het nationale nieuws kantelen naar regionale relevantie. Gelukt.

En toen belde de universiteit: de nieuwsbrief wilde graag een item wijden aan de studenten die de wijk introkken. De rector had een stukje erover in het Leidsch Dagblad gelezen en wilde meer weten. Bij deze. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.