#LeidenLokaal: Betrapt! televisie

Het heeft nauwelijks iets om het lijf, natuurlijk. Behalve dat de wethouder ook maar een mens is. En dus fietst door wandegebied waar iedereen fietst. De Haan (Leiden) gaf het ook ruiterlijk toe in zijn tweet en de afdeling voorlichting/communicatie heeft niet gebeld met de vraag het bericht en video erover weer van internet te halen. Allemaal heel erg sportief.

De verlieidng is groot om er een gigantisch item van te maken. In eerste opzet was de bedoeling om te berichten over overlast van fietsers en een zelfgemaakt bord dat nu een winkelsteeg blokkeert: mag dat? Wie heeft dat bord neergezet? Helpt het? Waarom wel/niet? En daarvoor heb je beelden nodig. Die is het camerateam ook gaan maken.

Als dan de wethouder op weg naar een receptie langskomt en … fietst op een plek waar de ondernemers dat liever niet zien. Tja, dan ben je betreapt en krijg je betrap-televisie. We hebben het overigens heel keurig en kort gehouden: aan het eind komt De Haan even in beeld. Hij is nog ondervraagd. De techniek, bleek later, had ons echter in de steek gelaten. De mike deed het niet. Dan moet je het laten zoals het is. Kort, krachtig en vooral over het onderwerp – en niet over de wethouder. Want dat zou erg flauw zijn. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.