Wanneer technologie en de overheid samenkomen

Een eenvoudige app bespaart niet alleen kosten, maar zorgt er ook voor dat burgers meedoen. De uitdaging is dat ‘virale’ apps de bureaucratie opblazen, zegt Jenifer Pahika van Coding for America. Uitdaging voor burgers (om de apps en tools te bouwen) en de overheid om iets met de informatie die de apps losmaken te doen. Want ‘government at its core is what we doe together because we cannot do it alone‘, aldus Tim O’Reilly – geciteerd door Pahika. Inspirerende TED-bijdrage over het raakvlak tussen overheid, uitvoering van beleid, burgerschap en technologie. <<

[ted id=1381 width=640 height=360]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.