#dtv: een goede audiofeature in Twitter of Facebook

Tijdens het concert van Tallest Man On Earth, dinsdag 26 november in Het Paard van Troje in Den Haag, viel plots het geluid uit. Een droge knal en een harde ruis en toen … niets meer. Lichten gingen uit, de onrust nam toe totdat de zanger zijn gitaar omhing en akoestisch doorspeelde. De lichten dempten en alle telefoontjes die in de lucht werden gestoken, filmden vooral een heel donker podium. Natuurlijk is een optreden een visuele, maar bovenal een auditieve belevenis. Vreemd genoeg is de auditieve technologie op een gemiddelde smartphone (hardware) en sociale media (software) het stiefkind van de rekening.

Met twitter op mijn mobiel kan ik direct een foto of een video delen. Audio echter niet. Vreemd, ik kan lang niet altijd filmen en vaak doet de film er helemaal niet toe, maar de bandbreedte van het bestand wel. Zeker in het Paard waarik wilde laten horen wat er gebeurde met een eenvoudige 3G-verbinding. Een audio-feature is dus geen overbodige luxe in het leven van een verslaggever. Nu komt Audioboo en Soundcloud behoorlijk in de buurt en beide hebben een uitstekende mobiele apps waar erg goed geluid mee op te nemen is (luister maar eens naar onderstaand voorbeeld). Maar het blijft behelpen. En waarom dan niet direct stereo-opnamemogelijkheden op de telefoon? Gewoon: hard wired in mijn mobiel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.