‘Jullie moeten beter researchen!’

Je belt de gemeente met een vraag en krijgt – terecht of onterecht – het verwijt dat je beter had moeten researchen. Directe gevolg: geen antwoord op je vraag en het gevoel op je nummer te zijn gezet. En dat is een vervelend gevoel dat je heel eenvoudig had kunnen wegnemen.

Hoe? Door gebruik te maken van een handigheidje in Google. Zoek eerst op de site waar veel Leidse informatie is te vinden (leidenincijfers.nl of het Bestuurlijk Informatie Systeem van de gemeente – het BIS). Daar haal je de url op en stopt dat, met jouw zoekterm, in Google. Als je onderstaand filmpje even bekijkt, weet je precies hoe. Deze truc werkt ook bij andere sites (Leidsch Dagblad, Sleutelstad FM of vk.nl). Experimenteer even met wel of juist geen www. Belangrijk: na ‘site:’ geen spatie! Dan werkt het niet (lekker). Zo, nu nog de stukken goed lezen en heldere, logische vragen aan de communicatie-afdeling stellen. Dan kan niemand jou meer iets verwijten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.