Het Goede Stadsleven: een programma van de stad voor de politiek

28 april aanstaande, precies vier jaar geleden, verscheen Samen Leiden. Bestuursovereenkomst 2010-2014 – het coalitie-akkoord in Leiden. Dat akkoord eindigt op 5 maart 2014; als er Gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. In de opmaat naar die verkiezingen wil ik nu al vooruitlopen op een nieuwe politieke agenda waarvan ik alleen nog maar de werktitel heb: Het Goede Stadsleven (in Leiden, om precies te zijn). De inhoud mist, want er zijn twee vragen waarop ik geen antwoord heb: 1) wat is dat precies – Het Goede Stadsleven en 2) hoe bepaal je dat?

Op dit blog en op de woensdag in Nieuws071 bij Sleutelstad FM zullen we vanaf 28 april bezig zijn met de komende verkiezingen. In korte, soms langere reportages en vraaggesprekken onderzoek ik niet alleen Het Goede Stadsleven, ik beschouw ook de agenda waar partijen in 201o hun handtekening onder zetten. Wat is er van hun plannen terechtgekomen? Wat waren de beloften, wat is er uit gekomen en hoe kunnen we eventuele verschillen daartussen verklaren? Hoe moeten we die verklaringen beoordelen? Zijn ze terecht of niet?

Ik wil graag de stad in en nodig de stad ook uit. Dat kan persoonlijk, met sociale media of samen, in de zoektocht naar dat Goede Stadsleven. Uiteindelijke doel: op 6 maart 2014 een politiek programma aan te bieden aan alle partijen die de avond daarvoor hun overwinning hebben gevierd of hun wonden hebben gelikt. Een programma van de stad voor de politiek in plaats van andersom; een programma van de politiek voor de stad. Om dat mogelijk te maken, moet u weten dat ik dat goede leven zoek. En mogelijk bij u kom aankloppen. Andersom kan ook: zoek contact met mij. Zeker als u antwoord weet op die twee prangende vragen: wat is dat, Het Goede Stadsleven en hoe organiseren we dat zo efficient mogelijk? <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.