#SoulfoodRadioOnline: Steelism

Ge-wel-dig! Dat krijg je als er maar weinig tijd is om er meer over te zeggen. Steelism is gitaarduo Jeremy Fetzer en Spencer Cullum Jr. Beide combineren een reguliere en steel guitar om funky blues te maken. Hun nieuwe album – 615 to Fame – klinkt als rechttoe-rechtaan-blues-funk-rock waar je ellenlange alinea’s analyse over kan uitstrooien; doen wij niet. Zo zouden beide heren meanderen tussen Booker T en de M.G.’s, Ennio Morricone, Duke Ellington en Aretha Franklin om een paar grootheden te noemen. Onzin, want die traditie zou betekenen dat er weinig nieuws onder de zon is en dat is er wel. Niet vernieuwend, wel nieuw. NPR heeft de playlist ontsloten (voor zo lang het duurt). Ik geniet al van beide heren in Spotify.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.