SoulfoodRadioOnline: Kelly Joe Phelps

Geen onbekende in de blues scene, wel voor mij. Maar [krachtterm], wat kan die man prachtig gitaar spelen: Kelly Joe Phelps. Hij komt 25 september naar de Qbus (Leiden). Met je neus op de wondergitaar van een bluesgigant. In Phelps’ stem komen volgens mij Ry Cooder, Taj Mahal en Ben Harper samen. Hij speelt, net als genoemde collegae, slide guitar en daar moet je van houden. Dat doet hij overigens op belachelijk hoog niveau – dus dat wennen moet snel kunnen gaan. Ik kan voor de uitzending van 19 september aanstaande nog geen nummer kiezen, vandaar een playlist (zie hieronder). Zijn nieuwe album, waarin hij terugkeert naar de blues/gospel van zijn vroegere werk, heet Brother Sinner & The Whale. Genieten!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/332326″ height=”200″ iframe=”true” /]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.