Nieuws071: want al het nieuws is lokaal nieuws

Hoe moeilijk kan het zijn? En als het dan zo eenvoudig is (wat de retorische vraag suggereert), waarom doe je het dan niet zelf even en beter? Nou, omdat het wel heel erg moeilijk is en ik altijd al een diepe bewondering voor lokale media en journalistiek heb gehad. Sterker: ik heb zelfs jaren (twee) radio gemaakt. En dat ga ik nu weer doen. Bij Sleutelstad FM presenteer ik elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur Nieuws071 en niet alleen omdat ik mijzelf graag hoor praten. Ook omdat ik er onderzoek wil doen en journalisten-in-spe laagdrempelig de mogelijkheid wil bieden journalistiek te bedrijven in de stad.

Dus gaan we aan de slag. Eerst nog onwennig denk ik, later allengs efficiënter en vloeiender. En: met u. Want waarom zouden we radio niet samen kunnen maken? Dus als u ideeën heeft, behoefte om een onderwerp eens uitgezocht te zien, u heeft een mooi verhaal of, gewoon, ergens de p over in, schroom dan niet om even contact te leggen met Sleutelstad FM. Dan kan bijna overal, maar hier (mail), hier (facebook) of hier (twitter) zitten er ook mensen die reageren. We beginnen elke week met vier thema’s waarbinnen we actualiteit en achtergronden brengen: Politiek & Bestuur; Stad, Leven & Cultuur; Economie, Bedrijfsleven & Ondernemen en Wetenschap, Onderwijs & waar we nog meer tegenaan lopen.

O ja, de muziek is niet uit de computer, maar regio-relevant. Dat wil zeggen: we draaien uit de ‘Muziek-agenda’ van de regio. We houden goed in de gaten wie er op diverse podia voorbijkomen: LVC, Q-Bus, Paard van Troje en diverse kroegen in Leiden en omgeving. We zoeken altijd naar neiuwe bandjes die in een nieuwsprogramma passen en – wie weet – ooit nog eens LIVE. Dus, luister elke werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur naar Sleutelstad FM. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.