[SoulfoodRadioOnline] Amor Dias

Goede muziek is herkenbaar – dat wil zeggen: het lijkt bij goede nieuwe liedjes alsof je het eerder hebt gehoord. Nieuwe muziek die mij raakt, raakt door de herkenbaarheid, maar dan met het nieuwe. Enfin: zo zie je maar hoe lastig het onder woorden brengen is van muziek die ik niet eerder hoorde, maar mij wel raakt. En dat doet Amor de Dias met Jean’s Waving (Merge Records).

Ik ga bij die herkenning altijd op zoek naar de elementen die ik herken: REM’erig gedrein, Beatlesque compositie, een folk-achtig liedje. Het is van het tweede album The House at Sea, het eerste verscheen twee jaar geleden. Prachtige muziek. Om even van te genieten. Volledigheidshalve de bezetting: Fingertips  het blog dat de soundtrack poste: Amor de Días is the twosome of Alasdair MacLean, best known as front man for the Clientele (currently on hiatus), and Lupe Núñez-Fernández, who is half of the multinational duo Pipas. Om af te kicken, ook van het uitstekende FingertipsGross Ghost. Kan ik meteen even kijken of mijn geïnstalleerde playlist het wel doet. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.