[SoulFoodRadioOnline] Jeremy Messersmiths ambiance

Ik mag het nieuws natuurlijk helemaal niet breken, maar mijn enthousiasme is zo groot, dat ik het niet langer voor me kan houden: Soulfood is terug. De complete redactie/radiomakers hebben onderdak gevonden op internet. Een site dus waar om de dag een stukkie komt over muziek door liefhebbers van – ik mag wel zeggen – alle genres. Om dit heugelijke feit te vieren, een nieuwe bijdrage aan een vergeten rubriek: SoulFoodRadioOnline (binnenkort verhuist deze rubriek dus). In één van mijn abonnementen dook Jeremy Messersmith op – de naam verdient aandacht en zijn nummer meer exposure. Vanavond speelt hij in een uitverkochte St Louis Park en ik heb nog nooit van hem gehoord. Zijn Wikipedia-pagina lijkt van eigen hand; zijn biografie is een poging bijzonder grappig te zijn, zonder daar overigens echt in te lukken.

Zijn muziek is veelzijdig – Dylaneske, elektronisch, ambient, kortom: een heleboel sfeer en waarschijnlijk allemaal heel erg Spinvisachtig zelf gemaakt in vele donkere uurtjes tussen avondeten en ontbijt. Hij staat al een tijdje op de radar van NPR (doorgaans een goede graadmeter voor kwaliteit). Ali Lozoff (NPR) maakte zich in 2010 nog zorgen over Messersmiths aankondiging dat diens The Reluctant Graveyard het laatste album zou zijn. Over dat album schreef Lozoff: ”While the lush, electro-tinged Silver City highlighted his voice with delicate production, here Messersmith and sonic partner Andy Thompson (along with help from The Hang Ups’ Brian Tighe on guitar and Dan Lawonn on cello and keys) craft a sound which borrows heavily from the arrangements of the best ’60s pop.’ Die vrees lijkt onterecht – na het prachtige album uit 2010 verscheen dit jaar Paper Moon en toert de man door Amerika.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/3097795″ iframe=”true” /]
_
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/3101903″ iframe=”true” /]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.