Te veel schandalen

De Amerikaanse pers faalt en faalt hard. Dat concludeert Twan Huys, presentator van Nieuwsuur en auteur van De Clintons tijdens het openingscollege van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media in Leiden, afgelopen woensdag.

Huys wees op de rondgebreide aandacht voor Clintons e-mails en de onthullingen over de Clinton Foundation terwijl veel grotere schandalen van Trump (omkopen van openbare aanklagers, fraude met zijn universiteit, stuitende tegenstrijdigheden over gewenste muur tussen Mexico en de VS) die onaangeroerd wachten op onderzoek.

Waar moet de pers beginnen? Elke zeven uur is er een nieuw schandaaltje. De schaarse middelen zijn ontoereikend om alle beschuldigingen verder uit te diepen. Trump overleeft door elk voorgaande schandaal door een volgende te laten verbleken. Nog maar te zwijgen over de schandalen in zijn gevolg: Roger Ailes. Luister en huiver.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.