Upvote: nieuwe Reddit podcast

Reddit is voor mij al een tijd lang een bron van inspiratie voor verhalen. Het platform nodigt iedereen met een account uit om te delen, analyseren, debatteren en alles wat nog meer rond de dorpspomp gebeurt. Soms zijn het ordinaire scheldpartijen, soms halen redditors een verbazingwekkend hoog niveau, zoals de ‘reddit’ over wetenschap (zoals de vraag of er ooit een ziekte is geweest die ‘goed’ was voor de mensheid. Het antwoord is overigens ‘ja’.).

Een platform om in de gaten te houden, zeker als je om een verhaal verlegen zit.

Redditors ‘stemmen’ over posts. Ze geven een plus of min waardoor een onderwerp op de ranglijst stijgt of daalt. Upvote, de nieuwe podcast van Reddit, zoekt het verhaal achter een post die op deze manier snel stijgt. Tenminste, dat is de belofte in de eerste aflevering dat al meteen een prachtig verhaal oplevert. De eerste aflevering gaat over Dante Orpilla (/u/youngluck) over de Bottom Dwellerz, hoe hij zijn zoon verliest en aan de drugs raakt. Via Reddit komt hij in contact met iemand die voor hem een pleitnota schrijft en uiteindelijk zijn droombaan bij Reddit krijgt. Luister zelf …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.