Nuzzel, red mijn sociale leven

Oke, de kop is overdreven. Nuzzel redt natuurlijk niet mijn leven, de app maakt het bijhouden van mijn twitterstream wel aangenaam overzichtelijk. De app doet niets anders dan bijhouden wie wat in mijn vriendenkring (lees: degenen die ik op Twitter en Facebook volg) met anderen delen. Ik kan Nuzzel instellen op wat mijn netwerk het afgelopen uur tot de afgelopen 24 uur deelden, wat de vrienden van mijn vrienden in diezelfde tijdsrange met op sociale media plaatsten of een dag (tot een week terug) nog eens lezen.

Nuzzel stuurt ook een e-mailupdate met belangrijkste gedeelde links (o ja, Nuzzel deelt dus de links), houd bij wat ik al heb zitten lezen (geschiedenis) en, volstrekt onduidelijk hoe de app dat doet: news you may have missed. Dat is nooit veel, maar altijd fijn om te weten. Nuzzel heeft al een aantal keer voorkomen dat ik vrienden bestook met links die ze zelf al lang hebben gedeeld (waarvoor mijn oprechte excuses). Die staan dan namelijk met hun icoontje al onder het artikel. Belangrijker: ik lees ook even snel wat zij lezen. Ik ben dus steeds op de hoogte van de bias in mijn netwerk. Kijk, dan kan je nog eens scoren met een nieuwtje …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.