Radicaal mobiele journalistiek

Kan je fatsoenlijk kond doen van de werkelijkheid met alleen maar een mobiele telefoon? Ik heb het eerder geprobeerd, maar nooit echt volgehouden. Dus, kan je stellen, stuit mobiele journalistiek blijkbaar op praktische bezwaren.

Toch wil ik nog een poging wagen. Al is het alleen maar om het gebrek aan nut systematisch aan te tonen of om als nog oplossingen te vinden voor de problemen waar ik tegenaan loop.

De uitdaging is eenvoudig: bedrijf kwaliteitsjournalistiek dat zo in een lokale krant zou kunnen. Uiteraard crossmediaal. Film, foto, audio, video, tekst. Ik werk met een iPhone 4. Dus iedereen zou mee moeten kunnen doen.

Ik zal me in eerste instantie richten op verslaggeving en (hyper)lokale journalistiek: uit de buurt en de stad dus. Maar alles met alleen een mobiel – #mobileonly.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.