Podcasts: meer publiek, meer opbrengsten

De makers van This American Life hebben een nieuwe podcast uitgebracht – SerialKies één verhaal, neem dat als uitgangspunt voor een serie podcasts. In dit geval: een moord. De aankondiging veraadt een bloedstollende podcast.

Their relationship began like a storybook high-school romance: a prom date, love notes, sneaking off to be alone. But unlike other kids at school, they had to keep their dating secret, because their parents disapproved. Both of them, but especially Adnan, were under special pressure at home, and the stress of that spilled over into their relationship. Eventually Hae broke up with Adnan. And then, depending on who you ask, Adnan was either understandably sad and moping around, or full of rage and plotting to kill her. 

Nieuwe podcasts komen niet alleen voort uit een behoefte om mooie verhalen op een mooie manier te vertellen. Podcasts leveren geld op. Vorig jaar luisterden 25 procent meer Amerikanen naar een programma op hun smartphone. Eén vijfde doet dat minimaal één keer per week. Steeds meer media publiceren steeds meer podcasts. Ze leveren geld op. Betere telefoons en betere verbindingen zorgen voor meer publiek en dus meer inkomsten. Slate verdubbelde zelfs haar output.

Er is dus vraag. En het aanbod is aanlokkelijk. Mooie radio, bevrijd van de beperkingen die radio nu eenmaal heeft; geen zender, geen vergunning, eenvoudige en behapbare technologie en een goed idee zijn de enige ingrediënten nodig om een podcast te kunnen maken.

Serial | Aflevering 1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.