Lokale kranten, vertrouwen en Facebook

Ruim tweederde van tweeduizend ondervraagde Britten zegt dat zij hun nieuws (nog altijd) halen uit de lokale krant. Ruim een kwart haalt het nieuws van Facebook. Natuurlijk – het is Brits onderzoek en de vraag is wie er precies zijn geënquêteerd, maar een combinatie van krant en Facebook zou voor lokale nieuwsorganisaties heel interessant kunnen zijn. Maar wat zet je achter de paywall, wat gaat het publieke domein in en hoe gebruik je Facebook om jouw publiek op de hoogte te houden als je ook gewoon artikelen moet schrijven (en vaak freelance)? Aan de andere kant: tweederde van de stedelingen koopt producten bij een onderneming die actief is in de gemeenschap. Als je een slechte naam hebt, kan je het in zeven van de tien gevallen schudden bij (potentiële) klanten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.