#MobileOnly: FireChat coördineert protesten Hong Kong

Wat als het Chinese regime internet eruit gooit? Kunnen demonstranten dan hun protesten nog coördineren? Lastig. Dus gebruiken demonstranten een chatservice die niet met internet verbonden is: FireChat.

Het idee is eenvoudig; zet je mobiel aan en de app zoekt via wifi of bluetooth naar toestellen in de buurt. Staat daar ook FireChat op, dan leggen beide toestellen een verbinding. Van toestel naar toestel, zonder internet. Zo ontstaat een ‘netwerk’ van toestellen. En dat is bijzonder lastig te kraken door internet ui te zetten.

Het regime is natuurlijk niet helemaal uitgeschakeld. Er hoeven mar agenten tussen te staan om in het netwerk te worden opgenomen. En mee te kunnen chatten, luisteren, handelen. Aan elke technologische vinding om een regime te omzeilen, kleven nadelen. Ook aan FireChat. << IMG_2428.JPG

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.