Participatieve journalistiek: hand-in-hand door Luton

Twee radiopresentatoren krijgen te horen dat een luisteraar lastig gevallen wordt als hij hand-in-hand loopt met zijn vriend. De presentatoren gaan vervolgens op onderzoek uit. Ze houden elkaars hand vast en lopen over straat, gevolgd door een camera. Als ze een reactie krijgen, willen ze ook weten waarom. En wat ze dan te horen krijgen, heel politiek correct, ‘verbaast’ beiden. Je zou toch beter moeten weten, denk ik. Maar daar gaat dit even niet over. Beide presentatoren laten zien hoe krachtig participatieve journalistiek kan zijn: dompel je eens onder in het onderwerp waarove rje bericht en onderga eens wat jouw onderwerp ondergaat. Doe dat dan wel iets minder na├»ef.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.