Obama’s les in politieke journalistiek

“Some ar more responsible than others, but we are all responsible to reverse it.” Verplichte stof voor alle (studenten) journalist(iek)en.

Obama heeft zo zijn eigen ideeën over politieke journalistiek. Bij de uitreiking van de Toner Price – voor excellente, politieke journalistiek, geeft hij college public journalism, een stroming in de journalistiek van David “Buzz” Merritt. Merritt heeft drie punten van kritiek op zijn collega’s: 1) journalistiek negeert de verplichting te zorgen voor een effectief, publiek leven; 2) de nadruk ligt bij zijn collega’s te veel op mislukkingen en 3) journalistiek speelt een belangrijke rol in en voor dat publiek leven.

Journalistiek, stelt Obama, moet burgerschap ondersteunen.

Hij verwijst naar de manier waarop Amerikaanse journalisten verslag doen van de campagne en is daar niet over te spreken. Het gaat hem te veel over leugens, aandacht en een ‘spel’. “Some ar more responsible than others, but we are all responsible to reverse it.” Verplichte stof voor alle (studenten) journalist(iek)en.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.