Brussel live

De aanslagen in Brussel, naast een politieke ook een internationaal journalistieke hub in Europa, worden door talloze media op de voet gevolgd. Hier een verzameling liveblogs.

De aanslagen in Brussel, naast een politieke ook een internationaal journalistieke hub in Europa, worden door talloze media op de voet gevolgd. Hier een verzameling liveblogs. Naast deze liveblogs zijn er twitteraccounts die alle live-berichten direct verifiëren: Vérifié, Les Décodeurs en First Draft. Ook BuzzFeed (Fr) maakt werk van het verifiëren van beelden. Ooggetuigen staan (onder andere) op deze lijst.

Veel media zoeken nu ooggetuigenverslagen. BBC Have Your Say is er een van (klik even op ‘Tweets en antwoorden’). Zij schrijven iedereen persoonlijk aan in de hoop beeldmateriaal of informatie te kunnen krijgen voor hun eigen nieuwsvoorziening. De BBC checkt die informatie middels een central hub waarin ongeveer twintig mensen sociale media afstruinen en de berichten daarop checkt.

The Guardian zoekt bij brekend nieuws betrouwbare bronnen op de grond, CNN biedt de mogelijkhied om via iReport materiaal in te sturen. Hoe redacties nu (ongeveer) te werk staan, staat beschreven in Tweet First, Verify Later? van Nicola Bruno. wil jezelf zorgvuldig te werk gaan, het Handbook verification is gratis voor iedereen te downloaden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.