Impact van Twitter op nieuws (en andersom?)

De Grote Vraag waarop ik in februari met een lichting nieuwe studenten van Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden) een antwoord probeer te geven: wat is de impact van nieuwe media in het algemeen en al die diensten in het bijzonder (waaronder Twitter) op journalistiek (en andersom)? De vraag is zo groot, dat ik me af en toe afvraag waar ik precies moet beginnen met het vinden van een antwoord. En daarin sta ik, goddank, niet alleen. In een korte en leuke video onderzoekt PBS de vraag wat de impact van Twitter op het nieuws is – zowel de receptie van nieuws als het maken er van. Ook zij hebben eigenlijk geen idee wat het antwoord is. En dat biedt ruimte voor een prachtige reeks colleges, vanaf februari 2013.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Nl9xI-kAE8A]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.