#LDPolitiekLive: Nelly Smits (PvdA)

KATWIJK – Ze mikt op deelname in het College. Dat is na vier jaar oppositie een nieuwe rol. Nelly Smits (lijsttrekker PvdA Katwijk) is woensdag te gast bij LD Politiek Live. Dan praat ze over (jeugd)werkloosheid.

“In Katwijk staan Christelijke partijen als vanzelfsprekend in het centrum van de macht. Dat maakt ze arrogant, een bastion. Dat moet anders. Onze ambitie is dus duidelijk: wij willen deelnemen aan het nieuwe College. Een Katwijk waar je je kunt ontplooien, waar werk is en waar iedere wijk over goede voorzieningen beschikt. Een Katwijk ook waar de burger gehoord wordt.

Kruispunt
Katwijk staat op een kruispunt: kiezen we ervoor een conservatieve enclave te blijven of omarmen we een progressieve koers? Wij kiezen voor dat laatste, mede vanwege de werkgelegenheid. Economische ontwikkeling is noodzakelijk en de gemeente gaat over de omstandigheden waaronder ondernemers kunnen werken. Ik spreek ondernemers die hun klanten op zondag naar Noordwijk en Leiden zien gaan. Die moeten vechten om hun bestaan en zien dat bedreigd door de zondagssluiting. Het opnemen voor ondernemers is een heel liberaal standpunt, ja. Maar ook zij moeten hun hoofd boven water houden; het gaat om hun brood en bestaan, ook dat van hun werknemers.

Liberaal
Niet luisteren, mensen te makkelijk wegzetten door te hameren op het algemeen belang … ik bedoel: het algemeen belang is ook het belang van mensen die je met een standpunt raakt. Zoals ondernemers. Dan maar liberaal. Wij richten onze campagne op de wijken. We moeten voorkomen dat alles wordt gecentraliseerd en scholen, diensten en zorg ontoegankelijk worden. We willen de wijkverpleegkundige terug in de buurt. We roeien tegen de stroom in, maar dat ben ik wel gewend.

Kritisch
De PvdA Katwijk staat bekend als  kritisch en soms dwars.  Dat moet je ook durven zijn, als dat nodig is. Wij luisteren naar de burger, daar zijn we elke dag mee bezig. Ik zeg altijd: informeer je goed – want dan kan je veel invloed uitoefenen. Ook nu.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.