#LDPolitiekLive: Mart Keuning (ChristenUnie)

LEIDEN – Een gemeente die zich bekommert om de samenleving en ook verantwoording aflegt over de afgelopen vier jaar. Dat is volgens Mart Keuning (ChristenUnie Leiden) solide politiek. Hij is woensdag te gast bij LD Politiek Live om over sportbeleid te praten.

“De Collegepartijen hebben vooral ingezet op auto’s. Dan kan je moeilijk volhouden dat je een groene en duurzame partij bent. We moeten bij politieke campagnes niet alleen nieuwe plannen voor de stad presenteren, we moeten óók terugkijken. Wat heeft een partij eigenlijk met uw stem gedaan? Waarom beloven partijen nu iets wat ze al vier jaar konden doen? Of wat beloven ze nu wel, maar gaat de gemeente helemaal niet over? Verantwoording afleggen dus.

Eigenheid van de stad
Mijn opdracht is een sociale en solide stad. We zetten ons in voor daklozen, voor de schuldenproblematiek, de voedselbank. Voor kleine winkeliers die op zondag moeten openblijven, gedwongen door de grote ketens met personeel. Dat past niet bij de eigenheid van deze stad: historisch en kleinschalig.

Kleine winkeliers
Het is misschien moeilijk, maar accepteer dat je niet 24 uur per dag, zeven dagen in de week een broek kunt kopen. Wil je grote shoppingmalls die zeven dagen per week open zijn? Die strijd gaan we verliezen van Zoetermeer en Den Haag. Echt. Kies dan liever voor de kleine winkeliers. Diè passen bij de stad.

Verloederde entree
Solide betekent dat we niet meedoen aan prestigeprojecten als een poppodium en topsport. Heel leuk, maar geen gemeentetaak. De taak van de gemeente is veel meer zorgen voor wie dat even niet kan. Zorgen voor een goede openbare ruimte, bijvoorbeeld bij het station. De entree van de stad ligt er verloederd bij. Zet er geen kantoren neer die waarschijnlijk leeg blijven.

Solide politiek
Solide betekent dat je je stukken leest, een degelijke politiek voert. Saai? Politiek is soms saai. Wij veranderen  niet van standpunt of stijl om stemmen te winnen. Ik hoop dan ook op een eerlijke campagne – laat de keus dan maar aan de mensen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.