Gratis muziek!

Ik ben niet zo van de online-internet-crossmedia-tools. Heb er zelfs een broertje dood aan. Eerlijk. Op een paar uitzonderingen daar gelaten, dan. Eén uitzondering is Flipboard – een tool voor de mobiele telefoon. Ik sla de ‘supereenvoudig te installeren’, ‘zeer stabiel’ en ‘gebruiksvriendelijk’ allemaal even over. Dat is namelijk niet waar. Het is best een gedoetje (dat qua stukje verwachtingsmanagement, zogezegd). Maar: het levert op. Heel veel mooie muziek. Gratis. Kijk, dan ben ik de beroerdste niet om die kennis te delen.

Wat moet je doen? Twee dingen.

Eerst Flipboard installeren (op je Android of iPhone). Volg de instructies voor het aanmaken van een account (da’s best een gekloot, dus gun jezelf een uurtje). Ga dan naar Soundcloud (ook al zo handig). Maak ook daar een account aan. En nu dan de magische truc: breng dit Soundcloud-account onder in jouw Flipboard. Dat kan (echt). Niet eenvoudig, maar het resultaat is een voortdurende stroom aan nieuwe, gratis muziek van de meest obscure tot bekendste platenlabels. Als je tenminste even in Soundcloud zoekt op ‘records’ en vervolgens de labels die je leuk vindt, followed. Steeds als het label iets nieuws post, komt het automatisch in jouw Flipboard. En in Flipbiard zit een heel goede speler. Koptelefoon op en knallen maar.

Kan ook direct in de Soundcloud-app. Voordeel van Flipboard is dat je direct Twitter, Facebook en al je rss-feeds kan bijhouden. Allemaal terwijl je je laat verrassen door goede muziek van verschillende labels die vaker en vaker (net als bands, trouwens) hun waar op Soundcloud in de etalage zetten.

Zo stelde ik op wc, in trein en bed of op de fiets gratis en voor niets onderstaande set met leuke zomerhitjes samen. Nummers waar ik eigenlijk eens dieper in moet duiken, maar natuurlijk helemaal geen tijd voor heb. Onlangs (laatste in de set) ben ik zelfs naar een concert geweest van een bandje dat zich via deze tool op mijn mobiel aandiende: Jeff Hershey and the Heartbreakers. Knalharde klassieke soul, maar hier in een prettige cover van Springsteens I’m on fire. Fietst toch erg prettig richting stad/werk/huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.