Custom-made zoekmachines: vinden in meerdere sites

De Crossmediale Onderzoeksweken zijn van start gegaan – 31 studenten werken drie weken lang aan een zorgdossier. Onderzoeken, interviewen, presenteren op een site die we maandag gaan lanceren. Deze week lezen ze zich in om vanaf volgende week maandag de verhalen te gaan produceren. In tekst, beeld, data en geluid. Ze kunnen daar alle handigheidjes bij gebruiken. Een van die handigheidjes is aangepast zoeken van Google. De zoekgigant maakt het mogelijk om custom-made zoekmachines te maken. Hoe doe je dat? Hier volgt een stap-voor-stapplan.

  1. Zorg dat je met je Google-account bent ingelogd en ga naar Aangepast zoeken;
  2. Klik op ‘aan de slag’ knop aan de linkerkant;
  3. Zie afbeelding 1;
  4. Klik op de button ‘maken’;
  5. Zie afbeelding 2;
  6. Klaar – hier vind je mijn (snel) gemaakte ‘zorgzoekmachine’

Afbeelding 1: 

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.