Precies het gewenste fragment van een YouTube filmpje delen

Mijn fifteen minutes of fame was vorige week bij het lokale /regionale televisiestation Unity FM. Of ik kort wilde reageren op een rapport waaruit bleek dat het droef gesteld is met de de regionale nieuwsvoorziening. Hoe kleiner de gemeente, hoe kleiner de kans dat er journalisten bij raads- en commissievergaderingen aanschuiven. Funest voor de democratie natuurlijk; want wie controleert nu nog de macht? Mijn quote zit midden in het filmpje, op ongeveer één minuut.

1424166999563screensave

Nu kan ik het hele filmpje delen. Het is aan de kijker om het zelf maar even uit te zoeken. Gelukkig heeft YouTube een fijne truc. Je kan aangeven wanneer het gedeelde filmpje moet beginnen met spelen. Ik kan het filmpje op scherp zetten (namelijk wanneer het item begint waarin ik zit) en dan delen. Wie nu op de link klikt, zit meteen bij juiste moment (zie afbeelding). O ja, nog een truc: Als je een filmpje embed en in de html code achter width op de plek van het getal dat er staat 100% zet, dan vult YouTube het filmpje automatisch uit over de gehele breedte van je post.  Dus: iframe width=”100%” height=”315″.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.