De ene schietpartij is de andere niet

PEW heeft onderzoek gedaan naar de impact van de schietpartij op de Sandy Hook School in Newtown, Connecticut. De discussie over strengere regulering van wapenbezit domineert volgens de onderzoekers de totale berichtgeving op Twitter en blogs – dertig procent van de gesprekken gaan erover. In die discussies pleiten twee keer zoveel Amerikanen voor striktere regels dan voor het recht op het bezit van een wapen. Terwijl, vond PEW ook uit, de impact van de schietpartij op de algehele opinie over regulering van wapenbezit, niet bijzonder groot was; iets meer Amerikanen vinden na ‘Newtown’ dat er strengere regels moeten komen. En dat wijkt weer sterk af van andere schietpartijen die het nieuws domineerden.

This social media response is far different than what occurred following the January 8, 2011 shooting outside a Tucson Arizona mall that killed six and badly wounded Congresswomen Gabrielle Giffords.  In the first three days after that tragedy, the discussion about our country’s gun laws was barely present – representing just 3% of the social media conversation in all. Instead, bloggers and Twitter users posted mainly about the heated political discourse in our country and its possible relationship to the shooting.  Similarly, in the social media response to the shooting of Florida teenager Trayvon Martin in February 2012, outrage at the alleged perpetrator and the role of race in the incident overshadowed questions surrounding gun rights and Florida’s Stand Your Ground statute.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.