Onderzoeksjournalistiek & Documentaires … gratis

Om te kunnen schrijven, moet je lezen. Om te kunnen filmen, moet je kijken. The Documentary Network verzamelt (trailers van) documentaires die je gratis online kan zien. Daarmee is de site niet alleen een bron aan informatie ober allerhande onderwerpen, maar vooral een bron van inspiratie voor (beginnende) crossmediale onderzoeksjournalisten. Waarom zou je een geslaagde structuur van een documentaire niet gebruiken voor een eigen onderwerp? Hoe eenvoudig is het niet om zo’n geslaagde structuur over te nemen en als basis voor een eigen scenario te nemen? Je hoeft niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden; beter goed gejat dan slecht bedacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.