Syncing tweets en feeds

Het heeft twee dagen geduurd; enig doorzettingsvermogen heb je er dus wel voor nodig. Maar als de lijsten van Twitter hetzelfde zijn als de mapjes van je Google Reader (rss feeds), dan gaat er een wereld voor je open. Bij mij tenminste. Ik gebruik namelijk mijn Google Rader als verzameling media en probeer op de lijsten van Twitter zoveel mogelijk media-makers te volgen. Google Reader is dus voor het product, Twitter voor het proces.

Huh?

Volg ik op Google Reader de Volkskrant (in het mapje ‘Binnenland-Actueel’), dan probeer ik op Twitter op de lijst met dezelfde naam alle redacteuren van de Volkskrant te volgen. Ik lees dus niet alleen de berichten, maar ik lees ook wat over degenen die de berichten hebben geschreven. Grote onderzoeksvraag: zit daar nu enig verband tussen? Schrijven journalisten in de krant waarover ze het op Twitter hebben? Die vraag ga ik niet beantwoorden (en zal vast wel eens beantwoord zijn), maar zowel een ja (ze tweeten over wat ze (gaan) schrijven) als nee (dat doen ze niet) is interessant. Voor mij dan).

Waarom?

Het bevredigt mijn onbedwingbare behoefte naar orde. En dat is fijn. Ik doe er ook helemaal niemand kwaad mee (volgens mij). Het geeft mij meer inzicht in het ontstaan van nieuws en de achtergronden bij dat nieuws. En, het is heel eenvoudig en doelgericht nieuwe volgens zoeken. Passen ze niet in mijn lijstenstructuur, dan vind ik ze blijkbaar niet interessant. Maakt u zich geen zorgen: ik heb één bak varia: Vrienden en kennissen. Daar gaat iedereen van waarde in. Die lijst is ook kwetsbaar, dus de enige lijst die op slot staat.

O ja.

Met Followerwonk kan je heel snel achterhalen wie twittert en bij een medium zit (moeten ze dat wel in hun bio hebben staan). Dus alle redacteuren van de Volkskrant die twitteren en dat in hun bio zetten, zijn vrij eenvoudig met Followerwonk te achterhalen. En dan is het een kwestie van volgen. Op de juiste lijst.

Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.