Sounds on the go: radio maken met een mobiel

Over twee weken debuteer ik op Sleutelstad FM – een lokaal radiostation in Leiden. Ik ga er, als alles meezit, elke woensdagavond van 17.00 tot 18.00 een nieuwsprogramma presenteren. Tegelijkertijd is het een podium voor studenten Journalistiek en Nieuwe Media om hun producties laagdrempelig voor een echt medium te maken. Nu zocht ik al een tijdje naar een programma waarmee ik razendsnel audio kan opnemen en delen. Dus: ooggetuige van een event, interviewtje en, hup: direct online en toegankelijk voor de studio en publiek. SoundCloud lijkt de ideale oplossing te bieden. Zowel voor desktop, telefoon (iPhone en Android) en iPad beschikbaar. In tegenstelling tot andere telefoonoplossingen heeft SoundCloud een zeer acceptabele geluidskwaliteit. Luistert u zelf maar: hier een track van mijn gezinsleven op een doordeweekse zondag vlak voor de lunch. De kleinste speelt met een kassa, de Oudste op zijn ‘bureau’. Nu nog een programma waarmee ik net zo makkelijk op mijn telefoon kan monteren.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/59225530″ iframe=”true” /]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.