Feeds van onderwerpen in politiek Den Haag – een handigheidje

Handig: je bent bezig met een onderwerp dat (nog niet) actueel is en wilt automatisch bijhouden wat er in Den Haag allemaal mee gebeurd. Dus: Kamervragen, Kamerstukken, onderzoeken naar de Kamer, name it. Dat kan door elke dag je de tandjes te zoeken, dat kan ook door een feed aan te maken. Dat doe je als volgt.

Ga naar de officiële bekendmakingen en voer jouw zoekterm in (zie foto). Je kunt instellen wanneer je wilt zoeken (in welke periode) en waarin (alleen parlementaire stukken of ook andere officiële bekendmakingen). Klik vervolgens op ‘zoek’- de grote zwarte knop rechtsonder in het scherm.

Overheid.nl - Uitgebreid zoeken 1

Je komt nu op de zoekresultaten. Dat zijn er nogal wat, want ik heb in alle perioden gezocht (vanaf 1995) en in alle media. Nu wil ik het onderwerp blijven volgen. Dus ik klik rechts op RSS op zoekopdracht (zie foto). De feed nog even importeren in mijn feedreader. Klaar!

Overheid.nl - Zoekresultaten 2

Steeds als er een nieuwe publicatie over jouw onderwerp komt, verschijnt dat in je feedreader. Nog een trucje dan: je zoekt nu op onderwerpen en niet op dossiers. Maar die dossiers heb je snel genoeg opgespoord. Als je op een resultaat klikt, kun je ook het bijbehorende dossier snel vinden. Dat staat links in de kantlijn onder Inhoudsopgave. Plop! En je hebt het gehele dossier! Sterker: die kan je nu ook gewoon volgen in je feedreader. Zo wordt onderzoek een kwestie van goede vragen stellen. Over het juiste onderwerp, natuurlijk. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.