Geert Wilders laat beetje laf anderen belletje lellen

Mag je het nummer van het Torentje op je website zetten? Wilders deed het en kreeg er een hoop aandacht voor. De media herplaatsten het artikel min of meer – een excuus om het nummer verder te verspreiden? Ze boden weinig context bij de actie. Het leek op een re-tweet, maar dan voorbij de 140 tekens. Hoe dan ook – als u Het Torentje wilt bellen, draai dan (070) 356 41 00. Je hoeft niet ver te zoeken om het nummer te vinden. De overheid deelt het met iedereen; op haar eigen site. Niets geheims aan.

Volledigheidshalve zet ik de motivatie van Geert om het nummer op de site te zetten hier bij: “De rekening van de crisis wordt nu vooral bij de ouderen neergelegd, het kabinet zou zich dood moeten schamen. De PVV eist reparatie, al die vreselijke maatregelen moeten worden aangepast of teruggedraaid. Dit is precies de reden waarom we niet hebben ingestemd met de maatregelen uit het Catshuis. Nederland heeft belastingverlaging nodig om uit de crisis te komen ipv belastingverhoging“.

Het nummer is niet geheim, de motivatie past in het politieke debat, toch is het buitengewoon flauw om daar de receptionist(e) van Algemene Zaken mee lastig te vallen. Hij of zij zou maar ‘slachtoffer’ zijn van Ruttes koopkrachtbeleid. Dan wordt ze/hij toch mooi twee keer ‘gepakt’ – eerst in haar/zijn portemonnee, de rest van vandaag door alle slimkezen die het niet kunnen laten het nummer toch even te draaien. Onfatsoenlijke actie dus. Wilders hoeft de drempel om te bellen toch niet per se onnodig te verlagen.

Of moeten we deze laatste grap als buitenparlementaire actie zien? Zoals, schrijft Joop.nl, vervelende scholieren die het telefoonnummer van een klasgenoot op de muur van de wc schreven of in een kroeg, onder het kopje ‘Gratis seks’? Altijd grappig natuurlijk, de telefooncentrale van Algemene Zaken platleggen door het volk op te roepen vooral hun stem te laten horen. Ik kan het verweer van de boomlange Limburger uittekenen: je mag in dit land toch gewoon laten horen wat je vindt en als de overheid er zelfs nummers voor verspreid, waarom zou je er dan geen gebruik van maken?

Punt.

Ik had altijd diep respect voor jongens die vroeger meededen met belletje lellen in de buurt. Er waren er twee, drie die na het bellen bij de deur bleven staan. De grote grap was om te wachten tot iemand open deed om dan doodleuk te zeggen: ‘Sorry, ik ben helemaal vergeten weg te rennen!’, om er dan als een hazewindhond van door te gaan. Zij boezemden ontzag in, we hadden respect voor die mannen. Ze riskeerden een draai om hun oren voor onze lol. Wij durfden dat namelijk niet en lagen in de bosjes te proesten van het lachen. Het zou mijn inziens sportiever zijn als Wilders zelf even aanbelt om het onderwerp koopkracht ter sprake te brengen. Met het risico een draai om zijn oren te krijgen, natuurlijk. Nu ligt hij in de bosjes te kijken wie de kastanjes voor hem uit het vuur haalt, terwijl hij mijn respect wint als-ie het zelf zou doen. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.