[InstantLiveBlog] Troonrede en Prinsjesdag

We kunnen om allerlei republikeinse redenen Prinsjesdag afschaffen; de belangrijkste reden om met de charade te stoppen zijn de talloze lekken. Bewust of onbewust komen delen van de nieuwe begroting daags voor de Troonrede in het publieke domein. Logisch – regeren is immers vooruitzien. Wie onderdelen lekt, kan de temperatuur van het badwater even ‘be-tenen’ om  met een half procent minder de plannen er uiteindelijk gewoon dor te jassen. Verbazingwekkend genoeg is er nog nooit echt onderzoek gedaan naar het spel van  de Miljoenennota en de omstandigheden waaronder geheim materiaal toch al dagen voorafgaand aan het ritueel bekend is. Eén keer had GeenStijl de prachtprimeur (in 2009). Slim digitaal denkwerk onthulde op de uitgelekte stukken een watermerk van de PvdA. Paul Tang was de klos. Hij gaf toe. Hoe dan ook – het rechtvaardigt, een dag voor de Troonrede van ozne nieuwe Koning – een InstantLiveBlog.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.