S&P’s zet Nederland op strafbank – vijftig procent kans op verlies AAA-status

(BBC News): Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Finland staan allemaal op de creditwatch negative lijst van Standard & Poor’s. Dat betekent dat er een vijftig procent kans is dat onze AAA-status naar beneden wordt bijgesteld in de komende negentig dagen.

Analisten twijfelen niet aan de boodschap achter de dreigende bijstelling – die is niet gericht tegen de zes landen, maar de Europese Bank. De Dow dook meteen naar beneden toen de Financial Times het bericht brak. Volgens FT zal S&P’s kijken naar de fiscale en monetaire ‘scores’ van de zes landen op de lijst. Daarmee verwijst de rating agency naar zowel de politieke besluitvorming en de fiscale unie – beide de oorzaak van de huidige schuldencrisis, aldus S&P’s. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.