Pen koppelt audio aan tekst

The Atlantic en The New York Times Magazine hebben de smartpen ontdekt. De pen neemt audio op en koppelt deze aan gemaakte aantekeningen. Die koppeling van audio en tekst opent nieuwe mogelijkheden voor verslaggevers.

Situatie: je luistert aandachtig en maakt aantekeningen. Probleem: thuisgekomen kom je er op basis van je aantekeningen niet meer uit. Opnames van het college, interview of lezing zouden dan handig zijn. Maar zoek dagen nadien de juiste aantekeningen nog maar eens bij het juiste audiofragment. Los van de moeite die je moet getroosten om opnames te maken. Succes!

LiveScribe heeft een oplossing. De pen koppelt wat je schrijft aan de audio die het opneemt. Je wijst de betreffende aantekening aan en … voila! De pen speelt de bijbehorende opname af.De pen slaat elke seconde 72 beelden op van de aantekeningen die je maakt. Je kan de aantekeningen dus ook op internet zetten. Er is al een levendige Livescribe community ontstaan – het zijn grappige presentaties van aantekeningen en audio.

De audio is nog niet altijd even goed. Bij lezingen en colleges moet je wel even vooraan zitten. De audio is niet van podcast kwaliteit, hoewel je het als feature in een docu best kan gebruiken. Denk aan een nieuwe rubriek: de aantekeningen van de baas. Wat zie-ie zoal te schrijven de hele dag? En in welke context doet hij dat? De notities kun je met de audio op een blog zetten – grappige manier om iemand te interviewen.

Ook de autorisatie – het eeuwige gesteggel over de juistheid van gemaakte aantekeningen – is in één klap te vereenvoudigen. je wijst in je aantekeningen aan wat er precies is gezegd. En dat sla je op – de pen is een geheugen voor alle dagelijkse schrijf activiteiten. En dat geheugen zou in de dossiervorming over onderwerpen wel eens een doorbraak kunnen zijn. Ik zeg: verplicht materiaal voor politici. En elke dag de aantekeningen even op internet zetten. Da’s nog eens een open overheid. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.