Wetenschap en walvissen

Crowdsourcing walvissen zou je het kunnen noemen: Whale.fm. Doel is beter te begrijpen hoe walvissen communiceren. En u kunt hen helpen. De wetenschap en de walvis. 

Pruuiiiiit – ik twijfel. Met welk ‘modelgeluid’ komt dit fragment het meest overeen. Ik wil geen onnodige fouten maken, want ik lever hier een bijdrage aan de wetenschap. Met een beetje geluk help ik de communicatie tussen walvissen te ontcijferen. Maar dan moet ik natuurlijk het opgegeven fragment wel aan de juiste categorie koppelen.

Scientific American adopteerden het project dat bedoelt is om patronen in communicatie van walvissen bloot te leggen. Vele duizenden opnames zijn op evenzovele plekken op de aarde gemaakt. Het zou decennia aan manuren kosten om die te classificeren. Alle bestanden moeten immers worden afgeluisterd. Geen beginnen aan. Daarom roept de site de hulp in van het publiek. Mocht u tijd over hebben en wel wat voelen voor wetenschappelijk onderzoek, dan kunt u gewoon meedoen. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.