De wassen neus van @FemkeHalsema

De vliegramp in Tripoli legde ook de politieke campagne stil. Terecht. Behalve @FemkeHalsema begrijpt verder iedereen ook zonder uitleg wel waarom.

“GroenLinks wil paal en perk stellen aan privacyschendingen. GroenLinks maakt bij nieuwe voorstellen een precieze afweging tussen het maatschappelijk belang dat wordt beschermd en de inbreuk op de privacy.” Het is geen geheim dat GroenLinks de privacypartij van Nederland is. Consequent en consistent strijdt de partij tegen inbreuk op onze persoonlijke levenssfeer.

Er is nauwelijks een argument denkbaar dat het opheffen van de muur tussen publiek en privaat kan legitimeren – als het aan @FemkeHalsema zou liggen dan. Er is ook nauwelijks een argument denkbaar om dat standpunt niet onder de aandacht te brengen. Zelfs niet als alle andere partijen besluiten om, tegen een sinister decor van zoveel brokstukken, de campagne te stoppen.

Terwijl de campagne op slot gaat, kan Halsema het namelijk toch niet laten een paar campagne-tweets de ether in te slingeren. In de eerste meldt ze, net als andere partijen, dat de campagne voor haar is gestopt. Dat reutelt dan nog wat na. Prima – je mag best koketteren met zoveel zelfdiscipline. Maar dan trekt de lijsttrekker van GroenLinks toch op campagne-achtige wijze van leer tegen de Telegraaf. Die ‘moet’ ze blijkbaar aanvallen om in dezelfde beweging nog even stevig door te pakken richting de NOS.

Want het privacy-standpunt kan niet beter onder de aandacht worden gebracht dan de verwijzing naar de schandalige inbreuk in de persoonlijke levenssfeer van een 9-jarig jongetje dat als enige de vliegramp heeft overleefd. Zeker als alle andere partijen zichzelf het zwijgen hebben opgelegd.Niet voor lang, trouwens. Want ook CU-voorman @andre_rouvoet kan niet langer zwijgen en schaart zich publiekelijk achter het standpunt van @FemkeHalsema.

Vreemde zelfdiscipline.

De ramp is verschrikkelijk – verschrikkelijk genoeg om nieuws te zijn. Zeventig omgekomen Nederlanders kan je niet verzwijgen. Die ene jongen die het overleeft trouwens ook niet. De eerste beelden van Ruben uit Tilburg zijn trouwens niet van de NOS. Die waren nog niet ter plekke. Op die eerste beelden was het nog een ‘Hollandse jongen’ en de NOS zocht uit wie. Heel Nederland wilde weten wie dat was. @FemkeHalsema niet, maar ik, geef het eerlijk toe, wel. Een antwoord kregen we en dat was aanleiding voor @FemkeHalsema toch nog twee tweets campagne te voeren. Wat een wassen neus … <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.