Zuid-Koreaans politiek-technologisch schandaal

SKPOLI

Zuid-Korea maakt zich op voor een politiek-technologisch schandaal. Inzet: een een cyberattack op een overheidsserver waardoor burgers de adressen van stembureaus iet meer konden vinden. Saillant detail: de aanval kwam van een assistent van een GNP-parlementariër. De GNP (Grand National Party) vorm momenteel de regering, maar staat onder grote oppositionele druk.

Volgens Koreaanse analisten is het schandaal een symptoom van dieperliggende onvrede over het politieke systeem. Volgens de Wall Street Journal  representeert de politieke crisis in Korea  een ‘more fundamental challenge to the GNP and the traditional political party system, dominated by older men who operate in top-down fashion by choosing candidates and assigning them to races’. Drie van de zeven leiders van regeringspartij GNP zijn inmiddels afgetreden. Voorzitter Hong Joon-pyo (foto) weigert nochtans op te stappen en dreigt de partij onder een nieuwe naam voort te zetten. In April 2012 zijn er nieuwe verkiezingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.