Waar blijft Nederlands cybersecuritybeleid?

De Amerikanen hebben het en sinds gisteren ook de Britten: een nota over cyberveiligheidsbeleid. Nu zegt een nota nog bar weinig over het daadwerkelijk te voeren beleid (laat staan het succes er van), maar het is meer dan de Nederlandse regering heeft (voor de goede orde: die hebben nog niets). Deze week kondigde een Kamermeerderheid wel aan een parlementair onderzoek naar ICT-projecten te starten. Beter is om de scoop van dat onderzoek te verbreden en ook cybersecurity daarin mee te nemen.

De Nederlandse visie hoeft trouwens geen optelsom van belangen te zijn. Geen document waarin niemand zich herkent en dus acceptabel is. Het kan, naar Brits voorbeeld, kort en bondig.

Our vision is for the UK in 2015 to derive huge economic and social value from a vibrant, resilient and secure cyberspace, where our actions, guided by our core values of liberty, fairness, transparency and the rule of law, enhance prosperity, national security and a strong society.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.