Leiden mist één nieuwsplatform – doodzonde

Eén nieuwsplatform voor Leiden – dat mist de Sleutelstad nog. Achtergronden in de krant en eventueel een magazine, dagelijks nieuws op internet en de radio. En de mogelijkheid om je als luisteraar/lezer overal tegen aan te bemoeien.

Mijn nieuws over Leiden haal ik van feeds all over the place. Het dagblad, RTV West en af en toe spreek je eens iemand uit de stad. Eén plek voor al het nieuws, politiek, cultuur, lifestyle of sport is er eigenlijk niet. Doodzonde. Er gebeurt genoeg in de stad. Genoeg om toch voor iedereen te ontsluiten. Er is volgens mij doelgroep genoeg voor een stevige site, een mooi actualiteitenprogramma op de radio waar de stad verantwoording aflegt of vraagt, en samenwerking met het Leids Dagblad – onze krant.

De New York Times maakt al tijden lang video’s en podcasts (radio op internet). De leukste video vind ik de dagelijkse redactievergadering van de krant. Nadeel: de video en podcast zijn ondergeschikt aan de krant. Het is soms eerder multimediaal (dezelfde boodschap op dezelfde manier maar in een ander medium) dan crossmediaal (elke invalshoek zijn eigen kanaal om zo gebruik te maken van de kracht van elk medium). Radio is actueler en sneller dan een krant, een krant biedt meer achtergronden waarover op internet een dialoog kan worden aangeknoopt.<<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.