Podcasten: een telefoonvork via een bluetoothbox

Eerste opdracht aan mijzelf: maak een betrouwbare en kwalitatief acceptabele telefoonvork waarmee telefoongesprekken eenvoudig kunnen worden opgenomen. Na een ochtend klungelen, prikken en proberen is het gelukt.

2015 Zou het jaar worden waarin we konden horen wat het internet was – de definitieve doorbraak van de podcast zogezegd. Dat wordt, als ik de experts mag geloven, 2016 ook weer. Dus heb ik mijn mini-mengpaneel van de zolder gehaald en aangesloten om eens te experimenteren met een civiele radiostudio.

Eerste opdracht aan mijzelf: maak een betrouwbare en kwalitatief acceptabele telefoonvork waarmee telefoongesprekken eenvoudig kunnen worden opgenomen. Na een ochtend klungelen, prikken en proberen is het gelukt. Ik kan nu een telefoongesprek direct in Audacity laten ‘lopen’ om het daar ter plekke te monteren. En mogelijk, met het juiste snoertje, kan het zelfs zonder mengpaneel ertussen: direct van mijn telefoon in de laptop.

De blanngrijkste schakel: een bluetoothbox met koptelefoonuitgang. Ik heb een JBL draadloze box waarop ik handsfree kan bellen. Ik prik het koptelefoonsignaal van mijn JBL in het mengpaneel en mix dat signaal met andere microfoons via de auioingang van mijn laptop in Audacity. Daar bewerk ik de opname tot een podcast. Zo haal ik de buitenwereld binnen. Tweede opdracht aan mezelf: bedenk er een aantrekkelijke toepassing bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.