#Mediaweek

Uren per dag zit ik vast aan mijn mobieltje. Ik struin wat virtuele kilometers af. En onthouden wat ik las, ho maar. Vandaar deze vindplaats met artikelen, video’s, data – kortom: net zulke ongerichte links als mijn interesses. Volg ook mijn Flipboard.

The Washington Post heeft sociaal-wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deserteurs uit het Syrische leger. En dat levert fascinerende leesstof op. Plus aanwijzingen voor goede journalistiek:

Wat als een computer persoonlijkheidskenmerken kan destilleren uit tweets? Dat kan: IBM’s Watson (die slimmer computer) kan het. En veel meer. I Asked a Computer to Be My Life Coach luistert even hilarisch als angstwekkend (audio).

 

Wanneer mag je je telefoon aanzetten – of beter: wanneer moet die echt uit? PEW deed onderzoek: “It turns out that people think different kinds of public and social settings warrant different sensitivities about civil behavior.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.