#Mediaweek

Uren per dag zit ik vast aan mijn mobieltje. Ik struin wat virtuele kilometers af. En onthouden wat ik las, ho maar. Vandaar deze vindplaats.

Uren per dag zit ik vast aan mijn mobieltje. Ik struin wat virtuele kilometers af. En onthouden wat ik las, ho maar. Vandaar deze vindplaats met artikelen, video’s, data – kortom: net zulke ongerichte links als mijn interesses. Volg ook mijn Flipboard.

The Washington Post heeft sociaal-wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deserteurs uit het Syrische leger. En dat levert fascinerende leesstof op. Plus aanwijzingen voor goede journalistiek:

Wat als een computer persoonlijkheidskenmerken kan destilleren uit tweets? Dat kan: IBM’s Watson (die slimmer computer) kan het. En veel meer. I Asked a Computer to Be My Life Coach luistert even hilarisch als angstwekkend (audio).

 

Wanneer mag je je telefoon aanzetten – of beter: wanneer moet die echt uit? PEW deed onderzoek: “It turns out that people think different kinds of public and social settings warrant different sensitivities about civil behavior.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.