Media: producten of processen?

De reden, volgens Seth Godin, dat organisaties zoveel moeite hebben met sociale media, is dat sociale media vooral een proces is. Het kost tijd en moeite om een proces in te laten slijten. Niet iedereen is meteen ‘om’. Er zijn mensen nodig die voortdurend het proces bewaken, aan de gang houden, over hobbels heen helpt of, zo nodig, even afremt.

Ik leid daar zelf uit af dat een blog een proces is en een magazine een product. Een beperkte groep mensen werken binnen heldere afspraken aan een eindig product met een helder begin en einde. Eenmaal gedrukt, is het tastbaar en ‘af’. Dat onderscheid, tussen proces en product, verbergt twee werelden waar ik me de komende tijd maar eens in ga verbieden. Het zou wel eens een sleutel naar de ingrediĆ«nten van een goed bedrijfsblog kunnen zijn – of magazine, natuurlijk. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.