[App] Easel.ly infographics voor iedereen

Infographics brengen nieuws op een nieuwe manier. Geen ellenlange cijferreeksen, maar overzichtelijke graphics die tot ieders verbeelding spreken. Probleem: ze zijn duur, kosten verschrikkelijk veel tijd en je moet erg veel van statistiek weten om niet op je bek te gaan. Easel.ly zegt die bezwaren weg te nemen en de voordelen dus voor iedereen toegankelijk te maken. Ik kwam de tool al eerder  tegen, nu schrijven ook anderen er over. Ergo: een buzz (van onder andere FlowingData). Dus ga ik er mee experimenteren. Eerst nog voor mijzelf, later op mijn blog. Wordt vervolgd (echt waar: ik zoek namelijk makkelijke data journalism tools voor mijn collegereeks en werkgroepen van volgend jaar). <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.