Statistieken zijn ECHT niet saai

Wie nog niet genoeg van cijfers en statistieken heeft, kan luisteren naar de BBC Podcast More or Less: Behind the Stats – een wekelijks programma over het nieuws achter de cijfers. In het programma houdt een team economen (waaronder Tim Harford van FT) de cijfers tegen het licht die tijdens de Britse verkiezingscampagne zo makkelijk de ether in worden geslingerd. De podcast bestaat nu nog uit een verzameling bijdragen die Harfords team elke dag in diverse programma’s verzorgen. Vanaf mei is More or Less een volwaardig, zelfstandig programma bij de BBC. Het is leuk opgezet, het is soms wat lastig te volgen maar verdient mijn inziens navolging op de Nederlandse radio. Elke dag vijf minuten over cijfers in de politiek. Wie wil het maken en welke statisticus wil hier zich aan wagen? <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.