Elsevier en Volkskrant doen huiswerk erg slecht

Wie een woordje mist, maakt wereldnieuws. De Volkskrant en Elsevier hadden een ‘wereldprimeur’ die leesfout blijkt.

Storende en ronkende leesfout in de Volkskrant en Elsevier. Beide kranten melden dat Wouter Bos en Nout Wellink het fundamenteel oneens zijn over de toekomstige, financiële sector. De leesfout is al bij de Volkskrant gemaakt, Elsevier neemt deze klakkeloos over. Elsevier meldt trots:

“Bos en het kabinet willen dat er kleine, overzichtelijke en nationaal georiënteerde banken komen. Die banken moeten zich specialiseren in een of enkele deelmarkten. DNB-president Nout Wellink wil het tegenovergestelde van Bos. Hij ziet een gezonde toekomst in Nederland met banken waarin verschillende typen bancaire activiteiten in één concern zijn samengevoegd.”

Wie het Financiën-rapport er echter op naleest – een opvallend verschil van inzicht tussen MinFin en DNB over de toekomst van de financiële sector zou daartoe aanleiding kunnen zijn – komt al snel tot de conclusie dat de journalist te snel heeft gelezen. In de samenvatting staat nota bene:

“De activiteiten in de financiële sector zullen weer beheersbaar moeten zijn en groei gebaseerd moeten zijn op een strategie die duurzaam en verantwoord is. Dit betekent niet dat instellingen klein, bescheiden of nationaal georiënteerd moeten zijn, omdat banken in staat moeten blijven het Nederlandse bedrijfsleven in binnen- en buitenland te bedienen evenals in Nederland gevestigde multinationals.”

Wat volgens Financiën belangrijk is, zijn beheersbare risico’s en geen kleine banken. Voor de liefhebber: het DNB-rapport vindt u hier. Ik ga zelf even verder dan de samenvatting lezen waar het licht tussen Nout en Wout nu precies schijnt. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.